כשלון ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

24/12/2008 | 16:09 | מאת: שרלי ב.

שלום רב ד"ר גירון, אני 3 חודשים לאחר ניתוח שרוול קיבה (ירדתי עד כה 21 ק"ג). בחודש האחרון נוכחתי לדעת שכמויות האוכל שאני יכול לאכול הולכות וגדלות משמעותית, ככל שחולף הזמן. כעת, הכמות שאני אוכל די מזכירה את הכמות שהייתי אוכל קודם לניתוח. השאלות הן: 1. האם ייתכן כי הקיבה כבר התרחבה ? 2. מדוע כבר לא כואב לי בחלק העליון של בית החזה, כפי שהיה בחודשיים הראשונים שלאחר הניתוח כאשר אכלתי יתר על המידה (הכאב אותת לי ועצר אותי מלהמשיך לאכול) ? 3. האם יש בתופעות הנ"ל סימן לכשלון הניתוח ? 4.האם אני צריך לשקול לעבור ניתוח שרוול מתקן או ניתוח אחר מחליף (כגון : מעקף קיבה) ? תודה. שרלי ב.

שלום רב, אני חושב שירידה של 21 ק"ג ב3 חודשים יפה מאוד. בהתחלה אחרי הניתוח יש כאבים וקשה יותר לאכול בגלל שיש גם בצקת באזור הניתוח וכל האזור עדיין רגיש וכואב. לאחר ההחלמה הכאבים פוחתים והבצקת יורדת ולכן סביר שניתן לאכול יותר. לא הייתי ממהר "לקבור" את הניתוח ולחפש משהו חדש. ראשית צריך להעזר בדיאטנית ועובדת סוציאלית כי חשוב מאוד מה ואיך אוכלים. עכשיו שהחלמת כדאי להוסיף פעילות גופנית שתעזור לך לרדת במשקל.הייתי עוקב אחרי הירידה במשקלובמידה ויש עצירה או עליה מחודשת אז צריך לשקול אולי לעשות צילום ולהתרשם ממצב הקיבה. אחר כך צריך להתייעץ עם הכירורג המנתח לגבי ההמשך. בברכה דר' נסים גרון

15/02/2011 | 01:30 | מאת: אליהו

אבי, למעלה מגיל 60, סובל מהשמנת יתר, סכרת, ויתר לחץ דם. הרופא המטפל המליץ על ניתוח שרוול, ואנו חוששים מאד מתופעות הלוואי, ממה שיצטרך להמנע מלאכול כרצונו וכו'. ומעל הכל, הנסיון מוכיח שלא 'הולך לו' לעשות פעילות גופנית סדירה, כך במשך שנים רבות. האם יש טעם לניתוח?? האם התופעות לוואי רבות מדי עבור אדם בגילו?? תודה רבה.

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר