לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

04/11/2008 | 13:03 | מאת: עינת

אני כרגע מחכה לתשובה אצל מכבי לאשר לי ניתוח ואם וכאשר זה יאושר דר אבינוח באסותה תא ינתח אותי הוא מנתח ושם טבעת שבדית הbmi שלי הוא 40 ואני בת 32 יש לי רמת סוכר בצום 108 וסבלתי מסכרת הריון יש סכרת במשפחה ולכן הסיכון גבוה. שאלתי היא יש אומרים ששרוול עדיף על טבעת האם עלי להתעקש ולעשות הכל כדי שיאושר לי שרוול על טבעת? איפה אוכל לקבל הסבר מזה שרוול ומזה בדיוק הטבעת והיתרונות והחסרונות של שניהם תודה מראש.

שלום עינת, יש הרבה ואני ביניהם שחושבים שניתוח שירוול עדיף מהרבה בחינות על ניתוח טבעת. זה לא אומר שניתוח טבעת לא טוב. גם בניתוח טבעת תרדי יפה במשקל אם תשמעי להוראות ולהנחיות, וגם המאזן המטבולי שלך ישתפר. לכל ניתוח יש יתרונות וחסרונות. בקצרה, היתרון של ניתוח טבעת הוא שהוא קל ופשוט יותר, והחלמה מהירה יותר. החסרון שלו הוא שכ 15% מהחולים נזקקים לניתוח חוזר בגלל סיבוכים מאוחרים כמו החלקת הטבעת וארוזיה. יש יותר כשלונות בניתוח ויותר קל "לרמות" אותו. ויש יותר צורך במעקב רפואי להתאמת הטבעת. איכות חיים של מנותח שירוול בדרך כלל טובה יותר. בניתוח שירוול היתרון שבנוסף להקטנת הקיבה בצורה משמעותית יש גם ירידה בהפרשת הורמון שגורם לנו לחוש רעב וכך אנחנו גם לא יכולים לאכול הרבה וגם לא רוצים לאכול ולא מרגישים רעבים. החיסרון העיקרי הוא 1% סיבוך של דלף שיכול לגרום לאישפוז ממושך וצורך בניתוח חוזר. אשמח להסביר לך יותר בפירוט במרפאת מכבי באסותא חיפה. בעיקרון אם מאושר לך ניתוח להרזייה וטבעת אז יאושר לך גם שירוול. בהצלחה דר' נסים גרון

06/11/2008 | 13:15 | מאת: עינת

תודה רבה דןקטור הייתי שמחה לעבור אצלך את הניתוח אך אני גרה באשדוד עם ילדים קטנים דר אבינוח מנתח באסותא תא, הוא עובד עם טבעת שבדית אני מקווה שזה טוב ויעזור לי לרדת במשקל אך אנסה לקבל את השרוול בתור שוקוליסטית אני חושבת שעדיף לי שרוול תודה מראש

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר