ממש לפני ניתוח שרוול (חולת סכרת)

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

28/10/2008 | 23:41 | מאת: תמי

שלום ד"ר, אני בחורה בת 32 מנצרת עלית ממש היום קיבלתי אישור מהועדה לעבור את ניתוח השרוול , לי לקח בערך כחודש ימים מהרגע שהתחלתי בתהליך עד היום ובעזרת השם באמצע שבוע הבא אני אקבל את התאריך לניתוח , אמרו לי לקחת ויטמינים יש איזה סוג שאתה ממליץ עליהם כדי לקחת לפני הניתוח? כמו כן מה יקרה אם אני לא אוכל את מה שהמליצו לי לפני הניתוח כדי שיהיה יותר קל למנתח? מה הם ההשלכות לעתיד לחולת סכרת שלא מאוזנת (A1C 9.6 כרגע בעבר זה היה אפילו 13)? האם יש סיכוי שהסוכר יתאזן בעקבות הניתוח? אמא שלי עשתה לפני כ6 שנים את הטבעת ולפני כשבועיים היא הוציאה אותה בגלל כאבים שונים , האם אתה ממליץ לאישה בת 60 שלא סובלת מסכרת (תודה לאל) שהוציאה את הטבעת לעבור את הניתוח הזה?

שלום תמי, ראשית אני שמח שקיבלת אישור ואני מאחל לך הצלחה בניתוח. הסכרת אמורה להשתפר בצורה משמעותית לאחר הניתוח כמובן בתנאי שתאכלי לפי ההנחיות. לגבי הדיאטה, עלייך להשתדל ככל האפשר לשמור עליה, זה יפחית את הסכנה לסיבוכים בניתוח.רצוי לקחת תכשיר של מולטיויטמין. יש הרבה סוגים בשוק. אני לא ממליץ על סוג מסוים. אחרי הניתוח תצטרכי סוג שניתן בלעיסה או נוזלי כדי שתוכלי לבלוע. לגבי אמך, אם היא עומדת בקריטריונים אז גם בגילה כדאי לעבור ניתוח. עליה לפנות לכירורג מומחה בתחום ולהתייעץ. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר