מבוהלת מניתוחח הטבעת שעבר גיסי השבוע

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

13/05/2007 | 03:25 | מאת: שמנה ומדוכאת

גיסי השוקל 170 ק"ג עבר ביום רביעי האחרון ניתוח טבעת שעד כה הבנתי שהוא הניתוח הקל ביותר מבין שלל הפתרונות הניתוחיים וכמעט נטול סיבוכים. מני אז 3 ימים הוא התפתל מכאבים, גנח ונשם בכבדות. ורק היום הצליח לרדת ממיטתו ולהלך קמעה כאחד האדם. נוסף לכל אלו אסרו עליו לאכול ולשתות שבעה ימים!!!!!!! למעט שתיית מים בשלוקים מינורים- כמויות מזעריות ביותר שאף לא ירווה או יספק תינוק בן יומו. מיותר לציין שגיסי הוא אכלן כפייתי ולא לחינם הגיע למימדיו המבהילים והחולניים אך למעלה מכך הוא גמל ששותה כמויות אדירות של מים על מנת להרוות את צמאונו. האם לא מוגזם להגביל אדם שהיה מורגל עד כה לחגוג בשתייה ומזון ללא בקרה ולא לאפשר לו אף לא שתייה בכמות מספקת של כמה כוסות לשעה? האומנם זה כה מסוכן לשתות מיים חיים ומרוים לאחר ניתוח טבעת?!!??? מדוע האיסור הלזה חל? ומדוע למשך שבוע ימים? זמן שאינו סביר לכל הדעות!!! אני שוקלת לעבור את הניתוח בעצמי ולאור כל התופעות לוואי של הניתוח וההגבלות הקיצוניות והחמורות שחלים על גיסי אני שוקלת האם ניתוח טבעת אינו צעד קיצוני מידי ובעצם אינו בר ביצוע או בר השגה או בר שליטה או הגיון בכלל? והאם ההחמרות הדרסטיות שכופים על האדם השמן והמסכן אינן מזיקות לו במימד הנפשי? לטווח הקצר ו/או הארוך ? האם הוא יוכל להתמיד בדיאטת כסאח מעין זאת שנכפתה עליו? והאם זה נורמטיבי ובריא לאלץ אותו לשנות את הרגלי האכילה שלו והגרוע יותר אף את הרגלי השתייה שלו ב180 מעלות וזאת תוך יממה אחת בלבד?!?!ובעל כורחו?!!? האומנם תם עידן החיים הטובים לאחר ניתוח טבעת- לעולמים?

צר לי על שגיסך חווה חוויה קשה. אי אפשר לענות על חלק מהשאלות שלך ללא אינפורמציה רפואית. אני משוכנע שהוא מקבל מספיק נוזלים בעירוי ושיש סיבה להנחיות שקיבל. אין הדבר צריך להשפיע על החלטתך לעבור ניתוח להרזיה אם עת מתאימה מבחינת הקריטריונים. כל אחד הינו לעצמו ורוב המטופלים עוברים את הניתוח יותר בקלות. אכן החיים אחרי טבעת אינם דומים לחיים לפניה, יתכן שבהתחלה הם קשים יותר אבל אם תרזי כפי שצפוי הם יהיו טובים הרבה יותר. בהצלחה. דר' גרון

13/08/2007 | 19:22 | מאת: אסתריקה

לך המבוהלת ! ניתוח טבעת וההחלמה ממנו הינו באופן יחסי קל אני עברתי אותו ב07 07 19 קיבלתי הנחיות מהדיאטנית בבית החולים והן לא קלות שבוע ימים רק לשתות נוזלים אך אין הגבלת כמות אפשר גם מים גם מרקים צחים ללא חתיכות וגם מיצי פירות שעברו סינון. תראי זהלא קל בכלל היה יום שאפילו בכיתי .כשחזרתי מבית חולים בדיוק היה שבת ,והייתי צריכה לבשל ולא נגעתי בכלום רק מיצי מרק וכל הריחות של המאכלים. אם את חושבת שאת יכולה לרדת בלי עזרה עדיף .תראי עכשיו אני אוכלת מעדנים פרכיות קוטג וירקות עם עוף שאני טוחנת בבלנדר החיים לא אותו דבר אך אם בזכות זה אני אוריד 40 ק"ג אני אשמח. אך אני שוב מזכירה לך כדאי לבד .כבר אי אפשר לאכול מה שרוצים תצטרכי תמיד להכין לך אוכל אחר .יום אחד אכלתי נקניקיה ולא לעסתי אותה כמו שצריך כמעט נחנקתי וזה היה מלחיץ לא נרגעתי עד שהקאתי.התזונה בעקרון קודם נוזלי אח"כ טחון אח"כ מבושל מאודורק אח"כ בישול רגיל.זהו אי אפשר לטרוף כמו חיות יותר ...הכמויות יורדות וגם הקילוגרמים

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר