קרוהן וטבעת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

15/10/2008 | 16:38 | מאת: יעל

לד"ר ניסים גרון שלום , אני חולת קרוהן וברימיסיה זמן רב. בעבר היתה התלקחות באילאום הסופי במהלכה יצאה הדלקת מהמעי לאפצס מחוצה לו האפצס נוקז ובסוף לא נותחתי . היום איני סובלת מדלקת פעילה אך יש לי פיסטולה במעי עצמו על פי הרופא המטפל אין צורך בניתוח . האם יש מניעה לבצע ניתוח טבעת?? והאם במקרה שלי כדאי לבצע את הניתוח בבית חולים פרטי או מרכזי?

שלום יעל, השאלה שלי אלייך היא האם את מתאימה מבחינת קריטריונים לניתוח, כלומר, מה הBMI שלך? חולי קרוהן נוטים לסבול מתת ספיגה כאשר המחלה פעילה ולחוסרים שונים כמו אנמיה וכו'. ניתוח יכול להחמיר בעיות כאלה. אם את עומדת בקריטריונים מבחינת המשקל אני מניח שאת יכולה לעבור ניתוח טבעת בתנאי שאינך מכורה למתוקים ואינך סובלת מבקע סרעפתי. אני חושב שבאופן כללי יש יותר סכנה לסיבוכים במיוחד בנוכחות פיסטולה ולכן כדאי יותר בבית חולים ציבורי. בהצלחה דר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר