האם יש למישהו סיבוכים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

28/09/2008 | 08:28 | מאת: משקלית

ואיזה? השאלה גם לרופא-מנהל הפורום. ולכמה שנים טבעת יכולה להשאר בגוף- הרי היא גוף זר?

שלום ושנה טובה, טבעת יכולה להשאר בגוף ללא הגבלה בתנאי שאין סיבוכים. כשאת שואלת על סיבוכים, סיבוכים של מה? לכל ניתוח יש סיבוכים והם יכולים להיות שונים ומגוונים ובשכיחות שונה מניתוח לניתוח. בניתוח טבעת הסיבוכים השכיחים הם החלקה של הטבעת, כאשר היא זזה ממקומה, יכול לקרות בכ 10% מהמקרים. יכול להיות ארוזיה של הטבעת, זה סיבוך שבו הטבעת חודרת לתוך הקיבה, יכול לקרות ב 3-4 % מהמקרים. יש סיבוכים שקשורים למאגר כמו הנתקות שלו או סיבוב שלו. ולעיתים רחוקות יכולה הטבעת לדלוף. אני מקווה ומאחל לכולם שנה טובה וללא סיבוכים. דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר