התאמה לניתוח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

11/05/2007 | 00:18 | מאת: שחר

ד"ר ניסים גרון שלום רב! רציתי להתייעץ לגבי האפשרות לבצע ניתוח מעקף קיבה. אני בת 25 סובלת מעודף משקל (BMI-37). שנים אני מנסה להוריד במשקל ע"י סוגי דיאטה שונים ללא הצלחה. בחודשים האחרונים התחלתי לברר לגבי אפשרות כירוגית. ע"י קריאה והתיעצות אני מניחה כי הניתוח המתאים עבורי הוא דוקא מעקף ולא טבעת כיוון שההשמנה שלי מקורה בעיקר מ "מתוקים" ופחות מכמויות גדולות של אוכל. "הבעיה" היא שכנראה אינני מתאימה לניתוח זה כיוון שמדד הBMI שלי הוא לא 40 ואינני סובלת ממחלות נלוות. אני רוצה לציין שאני מטופלת במשך למעלה מ6 שנים בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה שמקורם בחלקם במראה החיצוני שלי ומהקושי להוריד במשקל. האם האפשרות היחידה שלי היא לעלות במשקל עוד כ10 קילוגרם על מנת שיאושר לי לבצע ניתוח, או שיש דרך נוספת לקבל אישור זה? סליחה על אורך השאלה. ותודה מראש שחר

שלום לשחר, לצערי את הצגת את המצב בצורה מדויקת. קשה להשיג אישור לניתוח כאשר ה BMI הוא פחות מ 40 ללא מחלות נילוות. נכון גם שניתוח המועדף ל"אוכלי מתוקים" הינו מעקף קיבה. אפשר לנסות להשיג אישור מהרופא המחוזי של הקופה שלך. לפעמים מאשרים חריגים. אולי בהמלצת פסיכולוג טיפולי שלך. בהצלחה.

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר