מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

01/09/2008 | 15:27 | מאת: אריק

אבקש לדעת מה המשמעות המילה BMI ומה זה מה רפלוקס, ומאיזה משקל מבצעים את המעקף. תודה, אריק

שלום אריק, BMI הינו מדד של השמנה המתייחס הן למשקל והן לגובה. הנוסחה לחישוב ה BMI הינה המשקל ב ק"ג חלקי הגובה ( במטרים) בריבוע. כך שאין משמעות למשקל בלבד ולכן אני לא יכול לענות לך מאיזה משקל עושים ניתוח. יש באתר מחשבוני בריאות ואתה יכול לחשב את ה BMI שלך או לחילופין תכתוב את המשקל והגובה ואומר לך מה ה BMI שלך. רפלוקס זה כאשר החומצה והתוכן של הקיבה עולים חזרה לוושט. הדבר מתבטא בדרך כלל בצרבות ולפעמים בכאבים בחזה. קשור לפעמים לבקע סרעפתי. כאשר יש בקע סרעפתי ורפלוקס אז ניתוחים כמו טבעת ושירוול קיבה יכולים להחמיר את הסימפטומים ולכן לחולים כאלה ממליצים מעקף קיבה. מקווה שהתשובה מובנת. בברכה דר' נסים גרון

04/09/2008 | 20:24 | מאת: אריק

וואי תודה על התשובה המורחבת ומאוד מובנת. משקלי: 115 גובה 165 האם אני מתאים לניתוח תודה

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר