לא עומדת בקריטריונים אבל זקוקה לעזרה כירוגית

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

17/05/2008 | 00:35 | מאת: גל88

שבת שלום דוקטור. אני בת 45 אם לשני בנים, גובהי 1.63 ומשקלי עומד על 80. לפני שלש שנים שקלתי 30 ק"ג פחות ובכשרון רב עליתי את הכל בחזרה. גם עברתי לפני שש שנים ניתוח שאיבת שומן ומיני מתיחת בטן ואין ולא היה שום שיפוד. שאלותי הן: 1) אני רוצה לעשות מעקף קיבה ולא נראה לי שקופת חולים (אני מכבי) תאשר לי את זה. האם אם אני פונה אליך באופן פרטי אוכל לקבל ניתוח שכזה? והאם הקריטריונים שנקבעו גובה+משקל הם רק למען זכות לבצע זאת חינם או שהם נחרצים עבור בריאות המנותח? 2)האם אפשר לעשות ניתוח מעקף קיבה עדין יותר? האם הוא עוזר לתאוות המתוקים? או רק מקטין כמויות ... והאמת שנמאס לי מדיאטות ומתאים לי פשוט להיות מסוגלת לאכול רק קצת כל חיי 3) בדיאטה האחרונה שביצעתי דפקתי גם את בלוטת התריס (תת) עכשיו אני מאוזנת לאחר טיפול תרופתי אבל האם זה משפיע? 4) שאלתי האחרונה היא האם הניתוח הזה דורש החלמה ארוכה. מלווה בכאבי וכ'..? תודה מראש על תשובותיך. הלוואי ואוכל להיות מטופלת שלך בעתיד.

שלום גל, הקריטריונים של משרד הבריאות נקבעו לפי הספרות המקצועית, מתוך שיקולים בריאות החולה ותועלת של הניתוח לשפר את בריאותו ואת אורך החיים מול הסיכונים הכרוכים בניתוח ( ויש כאלה). לצערי הרב (ואולי לא כי את לא ממש שמנה), אני רחוקה מאוד מהקריטריונים לניתוח. לפעמים במקרים גבוליים אפשר להשיג אישור. אני לא מבצע ניתוח מעקף קיבה ב BMI כמו שלך (30.2), למרות שהייתי רוצה מאוד לעזור לך אני כנראה לא אוכל. אני יכול להציע לך לבדוק אפשרות של בלון לקיבה ל 6 חודשים. נעשה במכוני הגסטרו של בתי החולים הגדולים ומוכר בסל של הביטוחים המשלימים. זה אולי יכול לתת לך את הדחיפה הראשונה לירידה במשקל והשאר תלוי בך. שוב מצטער בברכה דר' גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר