מתלבטת מאוד

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

28/04/2008 | 11:03 | מאת: אליאן

שלום,קוראים לי אליאן אני בת 21 שוקלת 105 קילו ובגובה 168 יש לי חוסר תפקוד בלוטת התריס שמקשה מאוד על הירידה שלי במשקל. מאז שאני זוכרת את עצמי אני מנסה דיאטות למינהם של קופ"ח ושל פרטיים ותמיד אני יורדת כ 10-15 קילו ומעלה אותם ואף מעבר.אף פעם לא הצלחתי לרדת מתחת ל 95 ונתקעתh ואז נכנסתh לדכאון וחזרתh לאכול.כשדיברתי עם הרופאה שלי לגבי ניתוח היא אמרה שאני לא עומדת בקריטריונים.אני כרגע סובלת מכאבי גב,כאבי ברכיים ולעיתים קרובות מדי תוקף אותי כאבים חדים בחזה. אני יודעת שזה בגלל השומן ואני מודאגת מאוד.רציתי לדעת אם יש אפשרות לעקוף את הרופאה או לעשות פרטי?ואיפה עדיף? וכמה זה עולה.והאם במצבי עדיף לי לעשות משהו אחר

שלום אליאן, ה BMI שלך הינו 37 , והקריטריונים לניתוח הם מ BMI 40 ומעלה. יכול להיות שעם מכתב מאוד תומך מאורטופד לגבי בעיות הגב והברכיים וחשיבות הירידה במשקל לטיפול בהם אולי יאשרו לך בקופת חולים את הניתוח. יכול להיות שתמצאי כירורגים פרטיים שיהיו מוכנים לעשות את הניתוח גם אם את מעט פחות מהקריטריונים, אבל ללא תמיכת קופת החולים זה יכול להיות יקר, לפחות 50,000 ש"ח תלוי בסוג הניתוח, בכירורג ובבית החולים. מה שאת יכולה לעשות זה קודם כל ללחוץ מאוד על הקופה כדי שיאשרו. אם לא יאשרו לך אז את יכולה לנסות אופציה של הכנסת בלון לקיבה ל 6 חודשים. בהצלחה דר' גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר