שאלה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

06/09/2014 | 03:46 | מאת: שי

לפני שנה וחודשיים עשיתי שרוול. ירדתי במשקל, ובחודש האחרון עליתי 4 קילו. מאוד מפחיד אותי להשמין שוב. אם אני אוכלת לאט אני מצליחה לאכול הרבה יותר מאשר בהתחלה, ואם אני אוכלת מהר ושבעה אז מהר מאוד אני שוב רעבה. כשעשיתי את הניתוח היה לי BMI 40 ועכשיו הוא 26-27, אמנם הוא סביר אבל בגלל שבחודש האחרון עליתי 4 קילו שזה המון אני לא רוצה להגיע למצב שאני אמשיך לעלות. יש אפשרות לעשות בBMI הנוכחי שלי שרוול חוזר או מעקף קיבה??

שלום רב לאחר ניתוח שרוול יש ירידה בתאבון שנמשכת ברוב המקרים כשנה ואז התאבון חוזר ומתגבר באופן הדרגתי אבל עדיין קיימת המגבלה של הניתוח. הדרך להדמודד עם זה היא להעזר בהדרכת דיאטנית וליווי עובדת סוציאלית או פסיכולוגית ולא ניתוח חוזר. צריך להצמד להרגלי אכילה נכונים של אכילה בכמות קטנה כל 3-4 שעות, להמנע ממזון עשיר בקלוריות ומיצים ממותקים וכמובן הרבה פעילות גופנית. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר