מהו השרוול?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

11/04/2008 | 22:57 | מאת: שמנמנה

אני מנותחת מאוד לא מרוצה של הטבעת, כבר 7 שנים. ממני אף אחד לא יקבל המלצות לניתוח הזה, שלא עזר לי כהוא זה. אנשים חושבים שיש פיתרון קסם להשמנה. שמים טבעת והופ...רזים כמו דוגמנים חטובים מהפרסומת. לפעמים שוכחים לספר לפציאנטים כמה עבודה קשה זה לרדת במשקל ולשמור עליו. ממש כמו בדיאטה רגילה!! והכי חשוב לי לומר, שלמכורי המתוק- הטבעת היא ממש ממש לא אופציה! האם אפשר בבקשה לדעת משהו על אותו שרוול מדובר? מה ההבדל בינו לבין הטבעת? הוא בא על חשבון הטבעת או בנוסף?

11/04/2008 | 23:22 | מאת: שמנמנה

הטבעת אצלי מוצרת למקסימום האפשרי. כך נאמר לי בשיקוף. עם זאת, אין לי שום הגבלה על כמויות או על סוגי אוכל והקאות נדירות מאוד. הכל הולך מתי שבא :( חשוב לי לומר, שאני שומרת, ארוחות קטנות, ללא שתיה ממותקת או מוגזת וכמעט ללא סוכרים - זו בעצם ההתמודדות היומיומית שלי, והיא בכלל לא קשורה לטבעת. ואני עדיין במשקל עודף! ולא מצליחה לזוז בגרם. הגעתי כבר מזמן להרגשה שהניתוח היה ביזבוז. במשקל העודף שלי אין לטבעת שום שימוש ושום יעול ומה שהיה לרופא וליאטנית לומר לי "נו תסתכלי על הצד החיובי: לפחות את לא עולה במשקל" . נו בטח שאני לא אעלה במשקל אם אני אוכלת תפריט של אנורקסית. בקיצר..אכזבה.

13/04/2008 | 18:09 | מאת: ליבי

קודם כל מאחר שהיה לך כבר ניתוח בריאטרי אחד, תצטרכי לבדוק שאין לך הדבקויות וכדומה שיקשו על עשיית שרוול צר שיוכל להביא אותך לירידה טובה במשקל. מעבר לזה השרוול נותן ירידה נכרת בכמות האוכל בשילוב עם תחושת שובע ארוכת טווח (בגלל ירידת הורמון הגרלין). אמנם לאוהבי מתוק מציעים את המעקף אבל אני יכולה להגיד לך ש: לא כל מנותחי המעקף סובלים מתסמונת ההצפה ובתור אחת שעברה שרוול (לפני 10 חודשים) והייתה מכורה למתוק - השרוול אכן עוזר. ירידה של קרוב ל- 50 ק"ג זו ההוכחה הטובה ביותר אני משערת :-)

שלום לך, ניתו שרוול הינו ניתוח בו חותכים את הקיבה לאורך ומוציאים כ 80% ממנה. נשאר שרוול צר וארוך ומכאן שם הניתוח. לאחר הניתוח יש ירידה בתחושת הרעב, ובכמות שאפשר לאכול וכך יורדים במשקל. חולים שמתקשים להתמודד עם נשנושים ומתוקים עשויים להתאכז גם מהניתוח הזה. לא משאירים את הטבעת אלא מוציאים אותה. אם הטבעת שלך מנופחת מקסימום ואת אוכלת חופשי הייתי מציע לך לשקול גסטרוסקופיה לשלול ארוזיה של הטבעת לתוך הקיבה. בהצלחה וחג' שמח דר' גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר