לאחר שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

08/08/2013 | 11:07 | מאת: בננה

שלום. אני לאחר שרוול כמעט 4 שנים. היום אני בתת משקל. 50 קג. Bmi 18.5. שקלתי 117 קג. בבדיקות שעשיתי יש בקע בקיבה ואין ספיגה מספקת של האוכל . בנוסף יש ריפולוקס. רופא המליץ לי על ניתוח להקיף את הקיבה, מהמעי הגס לעשות קיבה קטנה. הבנתי שזה ניתוח מסוכן. האם יש אופציה אחרת או האם הניתוח מוצלח. מה הסיכוי להצלחה. תודה.

שלום רב הבקע בקיבה אינו פוגע בספיגת המזון.בגלל הבקע והרפלוקס קשה לאכול ויש הקאות אחרי האוכל. הטיפול הראשוני בדרך כלל כולל תרופות להורדת חומציות הקיבה כמו לוסק שאני מניח שאת מטופלת. ניתוח מעקף קיבה יכול לפתור את הבעיה מאחר ובניתוח מנותק כיס קטן של קיבה משאר הקיבה ולא קיימת יותר אפשרות לרפלוקס של חומצה משארית הקיבה לוושט. כמובן שמדובר בניתוח מורכב עם פוטנציאל לסיבוכים אבל כנראה שזו האפשרות הניתוחית היחידה שתאפשר לך לחזור ולאכול טוב יותר. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר