שוקלת ניתוח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

02/04/2008 | 18:44 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בחורה בת 30 בוסלת מהשמנת יתר רצינית, במשקל של בערך 140 ק"ג וגובה 165. עם השנים אני רק גדלה וגדלה. המשקל שלי משפיע על החיים שלי מכל בחינה: אם במצב הרוח, אם בזוגיות, אם בבריאות , אם בקלילות ואם ואם ואם...... מעת לעת אני שוקלת את האופציה של התערבות כירורגית על מנת לסייע לי בתהליך בנוסף לשינוי הרגלי האכילה וכן הלאה, שהרי מסתבר לי שאני לא ממש מצליחה לבד. אני לא מעוניינת בדיאטות בזק ולא מעוניינת בפתרון קסם, אבל.....חייבת להשיל מעלי כמות ניכרת של המשקל שלי. אין לי רצון להיות טוויגי או דוגמנית אבל כן להרגיש קלילה יותר, להיות בריאה יותר, ועוד מגוון רחב של דברים שייפתחו בפני ויהיו קלים יותר אם אשיל קילוגרמים רבים ממשקלי. אני שמעתי פעם שלא ממומלץ לחולי קרוהן לעשות ניתוחים לקיצור הקיבה וכן הלאה ואני חולת קרוהן. האם זה נכון? מישהי בפורום בנט כתבה לי שהיא צמה חולת קרוהן ועברה ניתוח שרוול לפני כחצי שנה והשילה כ 28 ק"ג עד היום. האם יש התערבויות מומלצות יותר ומומלצות פחות? קבעתי תור לגסטרולוג שלי אבל זה רק בסוף יוני ומחר אני הולכת להתייעץ עם רופאת המשפחה שלי. אינני יודעת היכן להתחיל, מה לברר וכן הלאה. אשמח לכל מידע שתוכל לתת לי על מנת להבהיר לי קצת את התמונה. אלפי תודות מראש על העזרה, מיכל

שלום מיכל, אין לי ניסיון עם חולי קרוהן הסובלים מהשמנת יתר חולני. אני אתעניין מעט ואז אחזור אלייך. בברכה דר' גרון

08/04/2008 | 13:28 | מאת: מיכל

תודה רבה

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר