בקע סרעפתי בדרך לשרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

27/06/2013 | 21:44 | מאת: רוני

שלום רב. אני בדרך לניתוח שרוול. ביצעתי בדיקה בריום ומסתבר שיש לי בקע סרעפתי. שאלתי היא האם ניתן לבצע את ניתוח השרוול למרות הבקע? או שיש צורך קודם כל לטפל בבקע? אם כן צריך לטפל קודם בבקע כמה זמן צריך לחכות עד הניתוח שרוול?

שלום רב תלוי כמה הבקע גדול ואם יש רפלוקס או לא ואם אתה סובל מצרבות. בנוכחות בקע בסרעפת יש יותר סיכוי לסבול מצרבות אחרי הניתוח ולכן במקרה כזה מומלץ ניתוח מעקף קיבה. ניתן עדיין לעשות שרוול קיבה ותיקון הבקע באותו הניתוח אבל זה לא מבטי שלא יהיו אחר כך צרבות. לא עושים תיקון בקע בנפרד לפני הניתוח. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר