מה מותר ומה אסור

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

10/04/2013 | 11:10 | מאת: מעוקפת

היי ד"ר גרון, אומנם עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני 3 שנים (ירידה נפלאה של 50 קילו) אבל יש לי שאלה אליך, איזה מאכלים אסור למנותחי מעקף קיבה לאכול? מותר לשתות משקאות מוגזים? (בריזר וקולה...) והאם מותר לבלוע כדורים גדולים? בתודה מראש, אני.

שלום רב לא מומלץ לשתות משקאות מוגזים. כדורים גדולים יכולים להיתקע. אם אפשר לשבור אותם עדיף. אפשר לנסות במידה והכדור עובר אז אין בעיה. מומלץ לא לאכול פירות וירקות מאוד סיביים כמו אפרסמון וסלרי שקשה לעכל אותם אחרי הניתוח ויכולים לגרום לחסימת מעיים. ירדה יפה במשקל כל הכבוד. מציע לך להיות בקשר עם דיאטנית כדי לקבל ליווי יותר צמוד ומפורט. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר