נקזים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

03/04/2013 | 22:02 | מאת: עדי

שמעתי רבות על הכאבים בהוצאת הנקזים. שאלותיי: 1.האם יש מנתחים שלא מכניסים נקזים? 2.כמה נקזים יש בדרך כלל בניתוח שרוול? 3.האם יש שיטה להקל על כאבי הוצאת הנקז?

שלום רב הנקז נועד להוציא את ההפרשות אחרי הניתוח ועוזר לנו לאבחן אם יש דימום או דליפה. בדרך כלל יש נקז אחד אחרי שרוול קיבה. יש מנתחים שלא משאירים נקז. הוצאת הנקז אינה נעימה וכרוכה בכאב שנמשך דקות ספורות בלבד. אין אמצעי מיוחד למניעת הכאב אבל הוא בסך הכל לא משמעותי. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר