ניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

20/03/2007 | 23:32 | מאת: pilpel

שלום לחברי הפורום ולד"ר גירון! אחרי התלבטויות רבות החלטתי לעבור את ניתוח הטבעת, אני מנסה לאסוף כמה שיותר מידע על הניתוח והחיים אחרי. אשמח אם תענו מנסיונכם על השאלות הבאות: תוך כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לחזור לשגרה ולעבודה? מתי אפשר לחזור לאכול אוכל מוצק? האם יש סוגי מזון שלא מומלץ לאכול? האם יש מגבלות גופניות? האם המאגר בולט והאם זה מפריע לכם? מה עושים אם יש חסימה? כל כמה זמן אפשר להצר את הטבעת? תודה מראש!

שלום לך, אני שמח שהחלטת לעבור ניתוח להרזיה ואני מאחל לך בהצלחה. החזרה לשגרה אחרי הניתוח הינה אישית אבל סביר לתכנן שבועיים שלושה של מנוחה. המאגר מעט בולט, לא בהכרח ולא אמור להפריע. לא אמורה ליהיות הגבלה גופנית. להפך מומלצת פעילות גופנית מתונה כהשלמה, ככל שתרד במשקל תרגיש בריא וחזק יותר ותוכל לעשות יותר פעילות גופנית. לאחר הניתוח מומלץ להתחיל בכלכלה נוזלית ולהתקדם בהדרגה, שוב קצב ההדקדמות הינו אישי. יש מאכלים שונים שלא מסוגלים לאכול אחרי הניתוח וזה שונה בין האנשים. שכיח שאנשים מתקשים לאכול בשר אדום, לחם וכו'. אשמח אם אנשים שונים שעברו את הניתוח ישתפו אותך בניסיונם. בעקרון שינוי הרגלי האכילה לאכילה של כמויות קטנות, אכילה איטית ולעיסה טובה של המזון תקטין בעיות אלו. במידה ויש חסימה רצוי לפנות לכירורג המנתח. בהצלחה

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר