שירוול לאחר טבעת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

05/11/2012 | 21:00 | מאת: צילה

ד"ר שלום,נותחתי בטבעת לפני 8 שנים וכל המשקל עלה חזרה,יש לציין שגם הירידה הייתה די מינורית. אני מאוד רוצה שרוול,האם תהיה בעיה באותו ניתוח להוציא את הטבעת ולעשות שרוול?האם זה מסוכן יותר? מה בעניין הדלף?אם יוצאים מבי"ח יש סיכוי שאחרי כמה זמן יפתחו סדקים בסיכות ויהיה דלף?סליחה על כל השאלות,מקווה שתענה בשמחה...

שלום רב ניתן לעשות באותו ניתוח הוצאת טבעת ושרוול קיבה אם כי לא בכל המקרים זה מתאפשר, תלוי במצב הקיבה בזמן הניתוח. יש מנתחים שמעדיפים לטפל בשני שלבים כלומר ניתוח אחד להוצאת הטבעת ואחרי מספר חודשים ניתוח שרוול. דלף הוא סיבוך מוכר אחרי ניתוח שרוול וקורה ב 1-2% מהמנותחים. במידה ומדובר בניתוח חוזר יש יותר סכנה לדלף. בדרך כלל הדלף אם קורה מאובחן במהלך האישפוז אבל יכול גם לקרות אחרי השחרור בבית. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר