הרצון לדברי מתיקה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

10/10/2012 | 20:09 | מאת: שלי.ב.ע

ד"ר גירון היקר, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח שרוול אצלך. הניתוח עבר בהצלחה,הורדתי ממשקלי. בתחילה,לא יכולתי לאכול דברי מתיקה. אני זוכרת (אך די במעורפל את הסברך המדוייק) שבמהלך הניתוח מבוצעת פעולה כלשהי הגורמת למנותח לא לרצות ולחשוק בדברי מתיקה כמו בד"כ. ואכן,בתקופה הראשונה ובמשך זמן רב לא יכולתי לסבול דברי מתיקה ועוד מני מזונות. אך לצערי הרב, בחודשים האחרונים שוב קיימת המשיכה למתוק "המסוכן". ואני סקרנית לדעת,מה השתנה במהלך התקופה הזו? למה הגוף/אני לא חשקתי כלל בדברי מתיקה שבשונה מהחודשים האחרונים!!!! האם יש לך איזו עצה יעילה? תודה רבה

שלום רב אני שמח שאת מרגישה טוב וכי הניתוח מוצלח מבחינתך. מעבר להקטנת הקיבה בניתוח יש אפקט הורמונלי של הפחת בהורמון שגורם לרעב. אפקט זה הינו זמני בחלקו ואחרי כשנה שנה וחצי מתחיל להתגבר התאבון. אין נוסחות פלא. רצוי מעקב דיאטנית צמוד ואולי ייעוץ או ליווי פסיכולוגי שיעזור להתגבר על הדחף למתוק וירסן אותו. ההצלחה שלך לשלוט בצורך למתוקים וההמנעות מהם תיקבע את הצלחת הניתוח בעתיד ועלייך להפעיל את כל כח הרצון שלך שהמאמצים שלי ושלך עד עכשיו לא ירדו לטמיון. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר