עליה במשקל לאחר שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

30/12/2011 | 15:54 | מאת: אני

רציתי לדעת מה אחוז העלייה במשקל לאחר שנה ויותר של מנותחים בריאטרים, בעיקר מנותחי שרוול. אני עברתי את הניתוח, יש לי מספר חברים שעברו את הניתוח ואני רואה הרבה מאוד אנשים שמעלים את רוב המשקל ולפעמים את כולו בחזרה. (בגלל חוסר אחריות שלהם לטעמי ). רציתי לדעת אם יש סטטיסטיקה שבדקה את זה? תודה

שלום רב הסטטיסטיקה מדברת על 30% כשלון של הבניתוח בטווח הרחוק. כלומר 70% הצלחה. הרבה תלוי במטופל ובאם הוא נמצא במעקב מסודר של הכירורג ושל דיאטנית ורצוי גם עובדת סוציאלית או פסיכולוג. חשוב להקפיד על פעילות גופנית והצמדות להנחיות אחרי הניתוח. רצוי מאוד להמנע מאכילת מתוקים ומזון עשיר באנרגיה. הניתוח הוא כלי עזר ולא מחליף את השעת המאמץ מהמטופל. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר