מאכלים בניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

09/12/2011 | 18:41 | מאת: מיכל

שלום לך ד"ר, ברצוני לשאול מס' שאלות כי אני כבר ממש מבולבלת. עשיתי את ניתוח השרוול לפני כשבועיים אצל אחת המנתחות הבכירות בארץ, והיא לא ממליצה לאכול בכלל פופקורן או מצות בפסח כי הקיבה ירדה ל 50 סמ"ק (למרות שהבנתי שאסור רק אפרסמון). מאחר ואתה אחד מהמנתחים הבכירים בארץ בניתוחי שרוול וראיתי אצלך בפורום שאמרת לאנשים אין בעיה במצה ופופקורן (מלבד הקלוריות). אותי מעניין נזק לבריאות או לקיבה והשרוול עצמו. אני מרשה לעצמי להסתמך על דעתך מאחר ואתה נחשב תותח בתחום וגם 2 חברות שלי מהצפון נותחו דרכך. 1. האם 4 חודשים לאחר ניתוח שרוול יהיה מותר בפסח לאכול כל יום (במשך 7 עד 10 ימים) לאכול כל יום מצה שלמה רטובה או שזה יגרום נזק לקיבה (חסימת מעיים וכו') 2. האם מותר לאכול פופקורן (גודל סטנדרט שמוכרים בקולנוע) פעם בחודש (את כל הפופקורן ולא רק את התפרחת הלבנה). לאכול כמו בנאדם בכייף פופקורן פעם בחודש או שזה מסוכן לקיבה (חסימת מעיים וכו') 3. מתי אפשר לאחר ניתוח שרוול לאכול מג'דרה ובכלל אורז עם עדשים, ופול. אני ממש מבואסת כי אלו מאכלים שאני מתה עליהם תודה רבה ושבת שלום :)

שלום רב אכילת מצה כפי שתארת לא תגרום נזק לקיבה. אני לא חושב שפופקורן צריך להיות חלק מהדיאטה של משורוול קיבה, אבל בכמות קטנה לא צריך להגרם נזק. אורז ועדשים תוכלי להתחיל לאכול כאשר תתחילי לאכול מזון מוצק. כמובן כדאי כמויות לא גדולות ועדיף אורז מלא. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר