ניתוח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

30/08/2011 | 17:03 | מאת: קוקי

היי . אימא שלי בת 42 ושוקלת לעבור ניתוח להצרת קיבה אישרו לה רק בגלל שיש לה בעיות אורתופדיות ברגליים לא כי היא במשקל המתאים לניתוח . אחי לא מוכן לדבר איתה הוא אומר שהוא לא הולך לשתף פעולה עם משהו שיפגע בה ואני מאמינה שזה הגוף שלה וזו החלטה שלה אבל אני מתה מפחד גם כן וככל שאני מנסה לשכנע אותו אני גם משתכנעת בצדקתו . הם היתרונות של הניתוח גדולים יותר מחסרונותיו ? הוא טוען שהיא תהרוס לגמרי את חילוף החומרים שלה יהיו לה חסרים תזונתיים חולשה עייפות ועוד .. אני באמת כבר לא יודעת איזה עמדה לתפוס כבר כי מצד אחד אני רוצה לתמוך בה וחושבת שיש חשיבות שהורדה במשקל לאיכות חייה אבל ממה שהבנתי יש הרבה מינוסים לניתוח הזה ובכלל לחיים שבאים אחריו כמו הקאות , וכל מיני .. אימא שלי מטר 75 במשקל 115 קג . היא אוכלת בסביבות ה1600 1700 אולי קלוריות ביום כי היא לומדת ועובדת אבל היא לא פעילה גופנית בגלל בעיות הרגליים שלה . האם יש אפשרות אחרת ? או שהניתוח כן יעזור לה יותר מאשר יזיק ?

שלום רב הבעייה שלך מובנת ואנחנו ניתקלים בה פעמים רבות. חשוב להבין שהניתוח הינו לצורכי בריאות והמטרה שלו לשפר את הבריאות ולטפל במחלות קשות כמו סוכרת יתר לחץ דם ואחרות ולמנוע התפתחות שלהם. הדבר הכי טוב הוא לבוא כולם יחד כולל האח שמתנגד אליי למרפאה ( או לכל כירורג אחר בתחום) ולקבל הסבר מלא לגבי הניתוח תוצאות וסיבוכים. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר