תת ספיגה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

06/07/2011 | 17:09 | מאת: אביב

שלום. אני סוכרתי סוג 1, ומאוזן היטב. בכל בדיקות הדם, כל הערכים הנבדקים (כאשלגן, סידן, המוגלובין, כולסטרול וכו', ממש הכל) הינם קרוב מאוד לסף הנמוך. לרופא אין הסבר לכך, כי התזונה שלי נחשבת ל"אידיאלית" (להלן אפרט), ואין שלשולים וכדו' ומכיון שלא היה כל פתרון לתעלומה, החלטתי בעבר לא להתעסק בזה כל עוד אני חש בטוב. אלא שהאמת שיש לי חולשה, ובבדיקה האחרונה האשלגן כבר ירד מתחת למינימום המותר. ולכן אבקש תשובה לשאלה דלהלן: מזה זמן רב מאוד למדתי מניסיון, שכל שומן שאני אוכל, גורם להשתוללות הסוכר. ולכן אני נמנע כמעט לגמרי מכל אוכל שומני. כמעט אינני אוכל חלמוני ביצים, פעמים מעטות אני אוכל חזה עוף, וודאי שאינני אוכל עוגות וסלטים שמנים. רק שמן זית אני אוכל מעט מאוד. ומכיון שכך, אני אוכל הרבה מאוד פירות, כדי לקבל מהם את הקלוריות הנדרשות לי. אני מגיע ביום לפחות ל300 ג' פחמימות מתמרים וצימוקים וכו' (שזה כ500 ג' תמרים ליום!), או מפירות חיים,(ואני מאוזן להפליא עם זה, וצורך מעט מאוד אינסולין, 14-20 יחי'ליום!). ולחלבונים אני משתמש באבקת חלבון נטולת שומן, וכן בגבינה חצי אחוז או דג מלרוזה וכדו', עם ירקות. וכך יש לי כ1400 קלוריות ליום (1200 מהפחמימות, ו200 מהחלבונים) ומוסיף לתזונה ויטמין C ו D. שאלותי הן: 1. האם יתכן שמיעוט השומן בתזונתי גורם לאי ספיגה של מינרלים, וזה מה שגורם שהכל נמוך אצלי, או שהשומן נדרש רק לספיגת ויטמינים שומניים? 2. האם יתכן שריבוי הסיבים בתזונתי (מהפירות הנ"ל) גורם לאי הספיגה? בתודה ובכבוד אביב

שלום רב השאלה שלך אינה שייכת לנושא הפורום. יש הכרח בחומצות שומן חיוניות לגוף ולכן אסור להמנע לחלוטין משומן וצריך לצרוך כמות קטנה של שומן כמו שמן זית כדי לספוג ויטמינים הנמסים בשומן. הפרות שאתה אוכל מכילים כמות גדולה של סוכר, רבה מידי לטעמי. מציע לך להתייעץ עם דיאטנית. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר