שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

19/03/2007 | 22:12 | מאת: שרון

שלום ד"ר גרון- לאחרונה התפרסם ניתוח שנקרא שרוול קיבה. אשמח אם תפרט מהו הניתוח, יתרונותיו וחסרונותיו, וכן האם אתה מבצע את הניתוח? אם כן, מה הנסיון שלך בניתוח זה? תודה

שלום שרון ניתוח שירוול קיבה בוצע בארץ לראשונה לפני כמעט שנתיים על ידי בבית חולים פוריה. הניתוח מבוצע כניתוח בודד להרזיה מס' שנים בעולם. הניתוח פותח כניתוח ראשון בסדרה של שני ניתוחים לאנשים הסובלים מהשמנת יתר קיצונית. בשלב הראשון עשו שירוול קיבה וחר כך ניתוח מעקף מעיים . לאחר שהתברר שניתן לרדת במשקל כתוצאה מהניתוח הראשון בלבד התחילו לבצע אותו כניתוח בודד. הניתוח עבר מעט שינויים בטכניקה. בניתוח שירוול אנו כורתים חלק גדול מהקיבה כ 80% ומשאירים צינור צר וארוך - שרוול ומכאן שמו. יתרונות הניתוח הם: ירידה טובה במשקל , איכות חיים מבחינת אפשרויות אכילה והקאות טובה יותר מאשר בניתוח האחרים, פחות סיבוכים של דלף ותמותה בהשוואה לניתוח מעקף קיבה. ללא סיבוכים וניתוחים חוזרים בהשוואה לניתוח טבעת. אין גוף זר. ירידה בתאבון בגלל כריתת חלק הקיבה שמפריש הורמון שמשתתף במנגנון הרעב וכך קל יותר להדמודד עם ההגבלה המכנית באכילה. חסרונות: אפשרות לדלף מקו החיתוך ( פחות מ1%), לפעמים ירידה לא מספקת במשקל אם אין המנעות מאכילת מתוקים ונישנושים. היו גם מספר קטן של מקרי מוות כמו בכל הניתוחים להרזיה. בגלל שהניתוח חדש יחסית חסר ניסיון לטווח ארוך וקיימת אפשרות פוטנציאלית להרחבת הקיבה בעתיד. חולים עם משקל יתר קיצוני יתכן ויזדדקו בהמשך לניתוח שני כמו מעקף קיבה או שירוול חוזר כדי להגביר את הירידה במשקל. אני בצעתי בפוריה כ 30 ניתוחים כאלה. בהצלחה.

20/03/2007 | 23:45 | מאת: שרון

תודה רבה על התשובה המפורטת! איך ניתן להגיע אליך? אני מבוטחת מכבי מגן זהב תודה

אני מקבל מבוטחים של מכבי במרפאה באסותא לב המפרץ בימי ג' אחה"צ. טלפון לקביעת תורים 04-8810621. אפשר גם להגיע דרך מרפאות חוץ של פוריה. בהצלחה

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר