שוקלת ניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

13/05/2011 | 11:20 | מאת: טל

שלום, החלטתי שהגיע הזמן לביצוע מהלך ניתוחי, הbmi שלי הוא 40 , כל החיים אני בעודף משקל ונמאס לי כבר מכל הנסיונות הכושלים (וניסיתי ממש הכל) לרדת במשקל. חשבתי על ניתוח טבעת כי אני לא מתה על מתוקים והוא נראה לי הכי פחות מסוכן עם הכי פחות סיבוכים והסטטיסטיקה של התוצאות נראית טוב. (אני גם מתכננת הריון בשנה-שנתיים הקרובות) ברור שאגש להתייעצות עם רופא אבל הייתי שמחה לשמוע את דעתך. לפי מה שאני קוראת פה אתה לא ממש ממליץ על ניתוח זה הייתי רוצה להבין מדוע . תודה רבה!

שלום רב אני אכן לא ממליץ על ניתוח טבעת משום שאני חושב שניתוח שרוול קיבה הרבה יותר טוב ויעיל מניתוח טבעת. אומנם בטווח המיידי ניתוח טבעת בטוח יותר אבל אחוז הניתוחים החוזרים בניתוח טבעת בגלל סיבוכים כמו החלקת הטבעת, חדירה לקיבה וסיבוכי הפורט (המאגר), מבטלים יתרון זה. הנתוח פחות יעיל לירידה במשקל ודורש קשר מתמיד עם הכירורג להתאמת הטבעת.איכות החיים נמוכה יותר והירידה במשקל פחות טובה. מציע לך לחשוב על אופציה ניתוחית אחרת. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר