מנותחת עתידית

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

27/01/2011 | 12:05 | מאת: תגובה לכותבת יפית

ד"ר שלום, קראתי את מה שכתבה הגב' יפית על חברתה שעברה את השרוול בביח אסותא והיא במצב קשה. מטריד אותי במיוחד לקרוא את זה לנוכח שאני עתידה לעבור את הניתוח.במיוחד לנוכח כך שאני אימא לילדים. איך ניתן לברר ולהבטיח לעצמי שאני בידיים הכי של המנתח הכי טוב ומיומן? הרי, אין ממש מידע כזה על המנתחים כמו כמה ניתוחים הוא עשה וכמה ניסיון עשיר יש לו בניתוחים האלה. איך אתם,כמנתחים,מוודאים שהוצאתם את הפציאנט מחדר הניתוח כשהוא בסדר? מאד הייתי שמחה לקבל תשובות לגבי שאלותיי אלו.

שלום רב את מעלה בהחלט בעייה רצינית.ראשית רב הניתוחים עוברים בשלום.הדרך הכי טובה היא לשאול את המנתח ישירות כפי שעשה השואל אחרייך. מנתח הוגן יענה בכנות.אנחנו בניתוח מוודאים שהכל בסדר לפי הנסיון שלנו ותוך מאמץ מקסימלי שכלום לא ישתבש בניתוח.עדיין הסטטיסטיקה אומרת שיכולים לקרות סיבוכים גם למנתחים המנוסים ביותר, חלק תלוי בהם וחלק לא. לצערי אין דרך להבטיח במאה אחוז שכלום לא יקרה וכל מי שעובר ניתוח לוקח על עצמו סיכון מודע. אני רוצה להדגיש שאחוז הסיבוכים הקשים הוא קטן ביותר. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר