אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

09/11/2010 | 17:54 | מאת: עלמה

שלום ד"ר גירון, בעוד כשבוע אני אעבור בע"ה ניתוח שרוול, בבדיקות לקראת הניתוח גילו שיש לי אבנים בכיס מרה, לפני כ-3 שנים היו לי כאבים עזים אך לא ידעתי לשייכם לאבנים ועד היום אני בעצם לא יכולה להיות בטוחה, לפעמים יש לי כאבים קלים, אך נסבלים. האם ממולץ לעשות ניתוח שרוול יחד עם הסרת כיס מרה? אני נורא מבולבלת בגלל שחלק מהרופאים אומרים שכן וחלק שלא.

09/11/2010 | 18:50 | מאת: משורוול מאושר

ישנה עליה ביצירת אבנים במרה. לכן מומלץ להוציאן ולחסוך בעיות בעתיד. בהצלחה.

שלום רב אם יש תלונות הקשורות לכיס מרה או היו בעבר כדאי לשקול להוציא אותו בניתוח. צריך לקחת בחשבון שזה מכפיל את זמן הניתוח ויוצר פוטנציאל ליותר סיבוכים. לכן יש כירורגים שמעדיפים לא להוציא את כיס מרה באותו ניתוח, ובמידה ויהיו כאבים בעתיד לעשות אז ניתוח נוסף. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר