התנהגות לאחר ניתול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

07/10/2010 | 21:20 | מאת: אילנה

ד"ר גרןן שלום, אני שוקלת ניתוח טבעת ותוהה האם תוכל לשתף אותנו במעט מידע לגבי ההתנהגות המצופה לאחר ניתוח: כמה זמן "דיאטת נוזלים"? האם ישנם מזונות או מאכלים שיהיו בגדר אסורים מהניתוח ואילך? האם ה"סוד" הוא באכילת כמויות קטנות ולעוסות היטב? ושאלה אחרונה וחשובה לא פחות - מי קהל היעד המרכזי של הניתוח? אחרי אינספור דיאטות ומאבק ארוך שנים במשקל האם ה"טבעת" היא היא הפתרון? תודה רבה, סופ"ש נעים :)

שלום רב, במידה ואת עומדת בקריטריונים לניתוח אז אין ספק שניתוח הינו הפתרון הטוב ביותר! ניתוח, אבל לא טבעת! אני חושב שהיום קיימות שתי אפשרויות טובות יותר שרוול קיבה ומעקף קיבה. ניתוח טבעת פחות טוב משניהם בכל הפרמטרים הן באיכות החיים אחרי הניתוח והן בירידה במשקל. אחרי הניתוח מקבלים הנחיות מדויקות מדיאטנית לגבי ההתנהגות. בעיקרון בתחילה רק שתייה וכלכלה נוזלית ובהמשך כלכלה דייסתית ואחר מוצקה בכמויות קטנות תוך הקפדה על אכילה איטית ולעיסה ממושכת. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר