סימפטומים לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

03/07/2022 | 20:08 | מאת: נורה

שלום ד"ר גרון, כאן נורה בת 51, לפני כ-3 שבועות הובהלתי לחדר מיון עם כאבי בטן בלתי נסבלים, לאחר סי.טי במיון אובחן חור בקיבה. הוסבר לי שאני חייבת להכנס לניתוח חירום היות ותוכן הקיבה נשפך לחלל הבטן וזה מסוכן. לאחר הניתוח הכירורג שניתח אותי הגיע והסביר שבעצם עברתי ניתוח שרוול ובגלל הידבקויות מניתוח בקע טבורי שעברתי בשנה שעברה היו חייבים לפתוח את כל הבטן מהחזה עד לטבור. סבלתי כאבים קשים מאוד ונתנו לי משככי כאבים מכמה סוגים. שוחררתי הבייתה לאחר שבוע אשפוז במח' הכירורגית בשע"צ. יומיים לאחר החזרה הביתה התחילו תופעות בלתי נסבלות של לחץ איום ברום הבטן ממש איפה שממוקמת הקיבה. (רק לציין שצינור ההזנה עדיין תקוע לי בבטן ויסירו אותו רק בעוד חודש. כמו כן גם סטנט שהוכנס לפני חודשיים וחצי כטיפול באבני מרה טרם הוצא כי המנתח אומר שלא טוב לגעת כרגע באזור.) ההרגשה היא ממש כאילו יושב לי קרנף על הבטן וכאילו יש גוף זר משהו שלא אמור להיות שם. התופעה מחריפה אם אני מנסה לשכב מתחיל לחץ שמקרין לגב. לחץ באמת בלתי נסבל (כאב חגורה) עד כדי כך שאני חייבת לקום מהמיטה זה לחץ פשוט איום שלא מאפשר לי לישון בלילה כמו שצריך. אם אני מנסה סתם ללכת הלחץ מופיע שוב כאילו משהו מושך מהקיבה לכיוון הבטן התחתונה. דיברתי עם המנתח על כל הסימפטומים שאני חווה והוא טוען שאלה תופעות צפויות אחרי הניתוח המורכב שעברתי. כי האזור בפנים טרם התאחה. האם אתה מכיר תופעות כאלה אחרי ניתוח שרוול? לי זה נראה מאוד לא הגיוני. אודה לך על תשובתך בהקדם. תודה רבה מראש. נורה

שלום רב, סיבוך של דלף אחרי ניתוח שרוול הינו סיבוך קשה וההחלמה ממנו היא קשה. קיימים סימפטומים שונים אחרי הניתוח לטיפול בדלף וצריך להיות במעקב צמוד של המחלקה המנתחת. לא ניתן להתייחס כאן לתלונות ספציפיות מאחר ואין לי את כל המידע הרלוונטי של הממצאים בניתוח והטיפול שנעשה. צריך הרבה סבלנות. החלמה מלאה. ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר