כישלונות של ניתוחים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

01/10/2021 | 11:34 | מאת: עדי

שלום דוקטור לפני 9 שנים עברתי ניתוח שרוול וניתוח זה לא עזר בסופו של דבר .לפני 5 שנים עברתי ניתוח מיני מעקף קיבה ובתחילה ירדתי מאוד יפה אך בהדרגה חזרתי למשקל גבוה מאוד .כמה ספרות רפואית יש על המקרה שלי בקשר לפיתרונות ניתוחיים .האם מדובר על תיאורים של עשרות בודות של חולים שעברו ניתוח שלישי כזה או אחר או על כמה מאות או אלפים .אני שואל כי אני רוצה לדעת כמה מידע יש על מצב כזה תודה רבה

שלום רב, אני חושב שפחות חשוב כמה מקרים כאלה יש בספרות הרפואית (יש הרבה), ויותר חשוב לבדוק למה הניתוח ניכשל. בראש ובראשונה הייתי בודק אם יש הקפדה על ההנחיותהתזונתיות ואם יש מעקב צמוד של דיאטנית. בנוסף הייתי שוקל ייעוץ/ליווי פסיכולוגי. באופן תיאורטי ניתן לשקול ניתוח שלישי אבל התוצאות בדרך כלל פחות טובות ואם אין שינוי אמיתי בהרגלי האכילה ואורח החיים אז הוא צפוי כמו קודמיו להכשל. בברכה, ד"ר גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר