אחרי מיני מעקף - 2 שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

29/09/2021 | 20:41 | מאת: זאביק

ראשית, תודה על המענה הזמין והמקצועי! אגש לשאלותיי - 1) לקראת הניתוח הזהירו אותי רבות אודות שני האיסורים החמורים - הפרדת אוכל משתיה (רבע שעה בין שתיה לאוכל, וחצי שעה בין אוכל לשתיה), והימנעות מוחלטת משתייה מוגזת. מה שמאד התמיה אותי, אלו העובדות הבאות - ראשית - ראיתי חוסר בהירות מסוים בקשר להפרדת אוכל משתיה - יש דיאטניות שדורשות חצי שעה, יש שממליצות על רבע שעה וכן הלאה. מהי אכן ההמלצה? זה אולי ישמע קטנוני לרדת לפרטים כמו עוד רבע שעה או פחות רבע שעה, אך למען האמת - הדבר היחיד אלי עדיין לא הסתגלתי עד היום הינו ההפרדה המדוברת, וכל הקלה (כמובן כזו הנכונה מבחינה בריאותית) תעזור לי. שנית - הבנתי שהפרדת המזון משתיה הינה הכרחית כדי למנוע עליה חוזרת במשקל. אך למעשה אני מכיר לא אדם ולא שתיים, שמהרגע הראשון לא שמרו על כך, והם שומרים מאד יפה על הירידה במשקל, ולא עלו כלל בחזרה (או שעלו ק"ג בודדים במשך כמה שנים). מה ההסבר לכך? 2) מה לגבי משקאות מוגזים 'חלקית', כמו אקסל, בירה וכדו'? תודה ענקית על המענה!

שלום רב, ההפרדה המדוברת בין שתיה לאכילה נועדה לא להכביד על כיס הקיבה הקטן ולאפשר אכילה של הדברים החיונים קודם כמו חלבונים. שתיה זמן קצר אחרי האוכל יכולה ליצור מלאות יתר של כיס הקיבה שהינו קטן ולגרום להקאות ותחושות לא נעימות. אני לא חושב שרבע שעה הינה משמעותית ואם זה משמעותי מאוד מבחינת איכות החיים ולא יוצר עומס יתר אז ניתן להגמיש את ההנחיה. לא הייתי ממליץ בכלל על משקאות מוגזים, גם "מוגזם חלקית". יום טוב, ד"ר גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר