ניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

13/10/2007 | 17:34 | מאת: ronit

שלום רב אני בחורה בת 23 , גובה- 1:61 עברתי ניתוח טבעת ב-24/7/07. אני כמעט ולא אוכלת כלום(לא אוכלת ממתקים ולא אוכלת לחם). לפני הניתוח שקלתי 105 ק"ג. היום כמעט 3 חודשים אחרי הניתוח אני שוקלת 99 ק"ג. כלומר ירדתי במשקל רק 6 ק"ג. במהלך 3 חודשים אלו בקרתי 3 פעמים אצל הרופא המנתח לצורך ביקורת וביצוע שינויים נוספים של הטבעת (הצרה של הקיבה) אני מאוד לחוצה כי קצב הירידה במשקל אצלי לא משביע רצון. שאלתי מה הוא קצב הירידה הנורמלי בניתוחים מסוג זה,אני מכירה בחורות שירדו משמעותית במשקל אחרי ניתוח כזה,כמה יורדים בדרך כלל. האם מוקדם מדי להעריך את יעילות הניתוח או שעדיין יש זמן ושלושה חודשים זה לא זמן כל כך ארוך. האם יש בדיקות מסוימות שאני חייבת לעבור כדי לבדוק מה קורה - האם למשל יכולה להיות אצלי הפרעה הורמונלית. תודה רבה מראש

שלום רונית, קצב הירידה במשקל שונה אצל מנותחים שונים ולא צריך להתייאש. צריך גם להסתכל על הצד החיובי, כלומר שאת יורדת ולא עולה במשקל. כדי לבדוק מה קורה הייתי פונה קודם כל לדיאטנית כדי לעשות הערכה של כמות הקלוריות שאת אוכלת כל יום ולהתאים דיאטה למצב החדש. חשוב לדעת האם את מרגישה בכלל מוגבלת בכמויות האוכל בגלל הטבעת. יכול ליהיות שעדיין הטבעת פתוחה מידי ואפשר עוד להצר אותה. כדי להשיג תוצאות אופטימליות ולהגביר את הירידה במשקל רצוי מאוד לעשות פעילות גופנית. הייתי אומר מינימום הליכה שעה ביום. חשוב מאוד לא לאכול ממתקים כמו שציינת, השאלה מה קורה עם סוכר, מה את שותה? עם מה את ממתיקה? משקאות ממותקים משפיעים מאוד על קצב הירידה במשקל ויש להמנע מהם לחלוטין. לסיכום מוקדם מידי להתייאש והרבה תלוי בך. לגבי בעייה הורמונלית, אני מניח שזה נבדק לפני הניתוח. במידה ולא, הייתי פונה לרופא המשפחה ובודק את תפקוד בלוטת התריס. בהצלחה

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר