ניתוח שרוול ואיזון סכרת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

18/03/2010 | 15:57 | מאת: שיר

שלום דר' גרון, רציתי לדעת מה אחוזי הצלחת ניתוח שרוול באיזון סכרת לעומת מעקף קיבה.האם יש אפשרות לדעת מראש מה תהיה מידת ההצלחה, באמצעות בדיקות שניתן לעשות לגבי תפקוד לבלב למשל?

שלום רב, יש לי חולים רבים שעברו ניתוח שרוול עם סוכרת והסכרת חלפה לחלוטין או השתפרה מאוד. כולל חולים שהיו מטופלים באינסולין. כנ"ל לגבי מעקף קיבה. ניתוח מעקף קיבה נחשב יותר יעיל בטיפול בסכרת אבל הוכחה חד משמעית לכך.בניתוח מעקף קיבה יש כנראה מנגנונים נוספים לטיפול בסכרת מעבר לירידה במשקל. לא מכיר בדיקות שמנבאות מראש את הצלחת הטיפול. מקובל שככל שחומרת הסכרת ומשך הסכרת ארוך יותר, מעל 10 שנים , היא קשה יותר לטיפול.היום כ 70% מהמנותחים הסכרת תחלוף לחלוטין ומעל 80% היא תשתפר בצורה משמעותית. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר