ניתוח שרוול והוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

02/03/2010 | 19:26 | מאת: hasig

שלום רב, אני שוקלת להתחיל תהליך לכיוון של ניתוח שרוול. אני בת 36 שוקלת 108 ק"ג ומתנשאת לגובה 1.57 מ'. יש לי אבנים רבות מאוד בכיס המרה וברור לי כי באחד הימים אצטרך לעבור ניתוח במהלכו יוציאו אותו. (בינתיים אני מחזיקה מעמד כמעט בלי התקפים כ13 שנים. בזכות תזונה דלת שומן. אני יודעת שזה נשמע אבסורדי בתחשב במשקלי, אך זו המציאות!). האם יש אפשרות לבצע את שני הניתוחים באותה פעם? ואם כן, האם מומלץ ואיזה רופא מיומן בכך. אני גרה באיזור ירושלים. תודה רבה ויישר כח על הסבלנות כלפי כל השואלים!

שלום רב, ניתן לעשות את שני הניתוחים יחד. לא בטוח שכדאי או צריך. אם את ללא התקפים כל כך הרבה זמן יכול להיות שגם בעתיד לא תסבלי מהתקפים ולכן אין הכרח להוציא את כיס המרה. טכנית זה אפשרי. זה מאריך את הניתוח מאוד. יש בירושלים רופאים טובים שעוסקים בתחום. אני לא נוהג להמליץ או לשלול. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר