טוקופרול וסרטן

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

28/03/2016 | 12:40 | מאת: עירית 95

כמעט בכל מוצרי הקוסמטיקה נמצא ויטמין e סינטתי טןקופרול. הבעיה שלפי האיגוד האמריקאי (enviroment working group) מוצהר שרכיב זה מסרטן. מה ידוע לך על כך. תודה רבה

לגבי הוויטמין טוקופרול ראשית ההיתכנות אולי לסרטן היא אולי לסרטן מסוג ראה אולי ערמונית והכל האולי במינונים מאוד גבוהים העבודות בוצעו במעבדה בדכ על עכברים. לגבי הכבד מנות גבוהות מידי יכולות לפעמים לגרום להפרעה בתפקודי כבד ויש להפסיק עם הוויטמין . לגבי מוצרי קומטיקה את זה את צריכה לשאול רופאי עור ! התייחסותי הייתה למינונים הניתנים דרך הפה ולא במריחה על העור ,שם הספיגה שונה .

03/04/2016 | 14:32 | מאת: עירית 95

שלום . בנוגע לטוקופרול אני הבנתי שעל ההעור הספיגה שונה. בכל זאת רציתי לדעת האם יש הבדל בין טוקופרול סנטתי או טבעי דרך הפה מבחינת הסיכוי שלהם לגרום לסרטן. ובנוגע לכמויות שצינת האם זה אומר שבמריחהה יום יומית בקרם שאחד ממרכיביו הוא טוקופרול אין סיכון לגרימת סרטן בתווך הארוך ממנו. תודה וסליחה על השאלה הארוכה

מנהל פורום סרטן הכבד