תשובה לאלונה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

שלום רב ראשית אם חושדים בממצאים בכבד שמקורם בסרטן שד בלשון הרפואית אילו גרורות ולא סרטן כבד. שנית יש לעשות בירור שיכלול אם אפשר ביופסיה מהכבד זא לקיחת דוגמא מהמקום החשוד לבדיקה פתולוגית להוכיח שאכן מדובר בברירות. שלישית אין מושג רפואי הנקרא בוץ. הייתי ממליץ גם על ביצוע pet ct.

24/11/2015 | 14:51 | מאת: אלונה

שלום דוקטור , נשלחנו לבצע MRI ולהלן תוצאות: כבד מוגדל משרעתו 20 ס"מ הסננה שומנית דופוזית שלו . שני נגעים אחד בקוטר 1.4 ס"מ בסגמנט 8 ושני בקוטר 0.7 ס"מ בסגמנט 3 . שני הנגעים מראים אות גבוה בשקלול T2 ונמוך בשקלול T1 ומקבלים האדרה בתבנית לא ספציפית , בעיקר מוקדמת ובצורה קלושה יותר בשלבים המאוחרים . מאפיינים הנגעים לא ספציפיים , לא ניתן לשלול פיזור משני בכבד . כיס מרה ,טחול ,לבלב וכליות הכל בגודל תקין וללא עדות לממצא פתולוגי . ובסיכום : המשך בירור . יש לציין שרופא שהפנה אותנו לMRI בדק את הדיסק של CT ואמר שלא רואה שום ממצא פתולוגי חשוד ! שכבד נראה תקין !והיה מאוד אופטימי בכל זאת שלח לבדיקת MRI רק ליתר בטחון . בדיקות דם למרקרים ,מחלות כבד ותפקודי כבד תקינות לגמרי . שאלתי : מה ניתן להבין תוך הפענוח בשפה פשוטה ? האם יש מקום לדאגה ? קבעתי תור לרופא אבל תור פנוי עוד הרבה זמן ואנו משתגעים מדאגה . אודה לתשובתך אלונה.

מנהל פורום סרטן הכבד