cea ו. c9-19

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

24/04/2013 | 02:46 | מאת: טלי

שלום אמי עברה היום קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. הבדיקות תקינות, נשלחנו לבדיקה עקב ירידה חדה בהמוגבלין מ13 ל 11.2 בשלושה חודשים. בנוסף לפני הבדיקות היא ביצעה בדיקת דם לסמנים לממאירות כפי שציינתי בכותרת.ה c 9 19 תקין אולם הcea נמצא גבוה 8.3 . חשוב לציין שהיא מעשנת כבדה. אני מודאגת מכיוון שהיא סוכרתית וחוששת שאולי זה מהווה אינדיקציה. לסרטן הלבלב או. סוג אחר של מחלה סרטנית שיכולה להסביר את הירידה בהמוגבלין . אשמח מאוד לתשובה. תודה

cea מוגבר במעשן עד 9 ,10 הוא נורמלי בדרך כלל . לגבי סרטן הלבלב שאת חוששת למרות הסכרת אין כיום עידות שזה הגורם לסרטן הלבלב הרבנ אנשים באוכלוסיה חולים בסכרת ראשונית או שניונית ולא יחלו או חולים בסטן לבלב או אחר. לבירור האנמיה הירידה בהמוגלובין עלייך לפנות לרופא משפחה לעשות בירור אנמיה לאמך CEA אינו מדד כאן . יש לבצע בדיקות הדמיה ודם מקיפות וכן לברר הדיאטה של אימך שלא ציינת את גילה ואילו מחלות ותרופות היא מקבלת

מנהל פורום סרטן הכבד