מרקר CA-19-9

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

07/02/2013 | 17:32 | מאת: קרן

שלום רב לאמא שלי כבר חמש שנים רמות גבוהות של המרקר CA-19-9 (מעל 75U/ml) וגם של המרקר CA-15-3 (מעל 35 U/ml). רופא המשפחה אומר שזה שום דבר. אני מודאגת, למי אפשר לפנות? פנימאי, כירוג, אונקולוג על מנת לקבל ייעוץ/טיפול טוב יותר? מה משמעות הדבר?

לאדם בריא לא צריך לקחת מרקרים אילו. אם נלקחו יש לשאול את הרופא ששלח למה לקח ,והוא אמור לתת פתרון לזה. מרקרים אם לוקחים ,ילקחו רק במידה ורוצים לעקוב אחרי מחלת סרטן כלשהי לאחר שהמחלה אובחנה טופלה.

מנהל פורום סרטן הכבד