מוקד איזואקוגני

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

12/04/2010 | 16:57 | מאת: מייק

שלום דוקטור. שאלתי אינה מופנית בנושא הכבד אך אבקש ממך עזרה. אני לאחר נונסמינומה מלפי 10 שנים. עברתי כימו ומאז 10 שנים אין עדות למחלה. בבדיקת א.ס. בטן שביצעתי לאחרונה הודגם טחול בגודל ומרקם תקינים. בטחול הודגם מוקד איזואקוגני קטן בקוטר 0.7 ס"מ עם מעט האלו מסביבו. ללא זרימה בתוכו. רציתי להבין מה יכול להיות טיבו של ממצא כזה? האם מדובר בוודאות בגידול ממאיר? או לחילופין המשמעות ללא זרימה בתוכו דווקא מרגיעה. תודה על העזרה.

בדכ בטחול אין גידולים המוקד קטן יתכן שמדובר בדבר מסויד או באינפרקט . ממליץ שתשאל גם רדיולוג .

22/04/2010 | 20:34 | מאת: עמי

שלום פרופסור. בצעתי סי טי השבוע והממצא מסתבר שהיה גם לפני שנתיים באותה המידה. בפענוח כתוב סביר להניח המנגיומה. בכל מקרה רציתי לעדכן ותודה על העזרה.

מנהל פורום סרטן הכבד