גידול בכיס המרה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

18/03/2007 | 00:58 | מאת: איתן

אבי עבר בשבוע שעבר הליך לפרוסקופי להסרת כיס המרה, במהלכו נמצא גידול במרה. המצאות הגידול חייבה מעבר לניתוח רדיקלי שבו הוסרו למטרות מניעה בלוטות הלימפה, חלק קטן מהכבד וחלקים נוספים. אנו מחכים כעת דרוכים לתוצאות הפתולוגיה, ובינתיים יש לי כמה שאלות של הדיוט: 1. האם יתכן שהגידול שהוסר הוא שפיר (אינו ממאיר)? 2. האם מומלץ לטפל בהקרנות ובכימו' אפילו אם הגידול הוסר במלואו? 3. מה הם סיכויי ההישרדות בסרטן זה?- שלמיטב הבנתי נחשב למאוד אגרסיבי. תודה.

ראשית יש לחכותלתשובה הסופית של הפתולוגיה ,זאת אומרת להבין בבירור במה המדובר .במידה וגידול שפיר אזי הכל טוב. במידה ולא יש לעשות בירור מעמיק האם המחלה מקומית או מפושטת. ואז לדון במקרה לגופו כי אכן מדובר במחלה אגסיבית .

24/03/2007 | 10:13 | מאת: איתן

תודה על התשובה. בהינתן העובדה שיש גידול בכיס המרה, מהי ההסתברות של גידול שפיר לעומת גידול ממאיר?

מנהל פורום סרטן הכבד