בדיקת CA-19-9

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

06/03/2010 | 19:37 | מאת: אורלי

בבדיקות שגרתיות שעשיתי ביום 28/1/2010 לאחר תלונות של בחילה וסחרחורת בבוקר התקבלה תוצאה גבוהה 61.1 בבדיקה CA19-9. הרופא שלחה אותי לבדיקות מסוימות כמו אולטרסאנד בטן,כליות,כבד,לבלב - הכל יצא תקין.גם שיקוף ריאות,צפיפות עצםתקינים. RBC 3.86. ,יבא 34.3, HGB11.5 ,CREATINE KINASE 180. בבדיקה חוזרת ב-3/3/2010 של CA19-9 התוצאה היתה 78.5. מחר אפנה שוב לרופא הכללית שלי. מה כל זה אומר, ואיזה בדיקות עלי לעשות על מנת לגלות מה לא בסדר. לפי מה שקראתי היום באינטרנט זה אינדיקציה לאפשרות לסרטן הלבלב

חד משמעית אין לבצע בדיקות של סמנים כמו זה שביצעו לך ללא עדות למחלת סרטן. במידה וזה נעשה אזי ללא עדות לסמחלת סרטן כמו שאמרתי אין לבדיקה כמעט ערך מלבד הפחד של המטופל ואז ההוכחה היא על הרופא ששלח אותך האם יש יתכנות לממאירות או לדבר אחר. לעיתים הסמן עולה גם במחךה זיהומית או אחרת.

14/03/2010 | 20:08 | מאת: אורלי

תודה על תשובתך המרגיע. אני ממשיכה בבדיקות עד לתוצאות סופיות לגבי כל מה שאפשר לבדוק.

מנהל פורום סרטן הכבד