סרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

25/04/2009 | 01:01 | מאת: אתי

ב-11/08 גילו לאימיבת 77, חיונית ביותר סרטן הלבלב עם 2 נגעים קטנים בכבד. טופלה 6 טיפולים בגמזר, שלא הצליח כלומר התפשטות נוספת בלבלב ובכבד נוספו 6 טיפולים נוספים בתוספת טרסיבה. הסבב השני לא ניתן עקב ירידה במלחים. כשבוע לאחר מכן התגלה בבדיקות הדם טרם הכימותרפי צהבת בדרגה 2 והשבוע הצהבת בדרגה 3.5. לכן הרופאה שלה הודיעה שלא ינתנו יותר טיפולים כימותרפיים ושיש להפסיק עם הטרסיבה, ושאין מה לעשות. היא מרגישה הרבה יותר טוב, תיאבון מוגבר, ישנה יותר טוב, ללא כל כאב בשונה ממה שהיה בהתחלה. הייתי רוצה בכל זאת לשמוע על טיפולים נוספים שיכולים לסייע. אין בעיה כלכלית. U.S דרכי מרה תקינה ,ללא חסימה.

25/04/2009 | 09:27 | מאת: זיו

היי איתי, לצערי גילו לאבי את אותו גידול,אנדוקרצינומה לפני חודש. בזנב הלבלב (65*25 מ"מ) ומספר תהליכים משניים בכבד. הוא אמור להתחיל טיפול קו ראשון של בגמזר השבוע ובהמשך טרסיבה. הפרוטוקול שהוחלט עליו הוא יום בשבוע למשך 3 שבועות, שבוע רביעי הפסקה וכן הלאה ל 3 חודשים. ממה שהבנתי הגמזר לא ממש הועיל לאימך. האם נכון כי לגמזר אין תופעות לואי? הינו אצל דיאטן שלמה גוברמן שהמליץ לנו על מזון מחזק-לאבי אין תאבון וממש צריך להכריח אותו לאכול. האם שיניתם את הרגלי התזונה של אמא או נותנים לה כמה שיותר ממה שרוצה העיקר שתוכל. אבי כבר הוריד במשקל כמעט 2 קילו בשבוע. אשמח אם תוכל לחזור אלי בנושא: [email protected] תודה, זיו

מנהל פורום סרטן הכבד