סרטן מעי וגרורות לכבד- שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

18/12/2008 | 03:02 | מאת: איריס

דר יצחק היקר, אבי בן 47 אובחן לפני חודשיים וחצי כחולה סרטן מעי גס עם גרורות בפיזור נרחב ב2 האונות (בבדיקת CT ניכר שהכבד זרוע במחלה) הטיפול כרגע אורביטקס ופולפוקס (באיכילוב במסגרת מחקר) במטרה להקטין את הגידולים ולהביא את הכבד לנתיחה.. קראתי פה שרשמת שאבחון בשלב 4 ללא טיפול מותיר חצי שנה חיים ורתיצי לשאול בעניין זה, בעת גילוי המחלה אבי לפני חודשיים וחצי הוא שקל 93 קילו (היום כבר 79 ק"ג לצערי)- לא היו שום תסמינים ואפילו בדיקות תפקודי הכבד שלו היו ברובן נורמליות חוץ מ2 מדדים שחרגו מעט מהגבול העליון הנורמלי, מצד שני כל הכבד מלא גרורות משמע שהמחלה קיימת זמן לא מבוטל בגוף (נראה שיותר מחצי שנה), אבי התחיל בבדיקות כי חש מעט כאבים באזור החזה (בדיעבד הכבד המוגדל לחץ על אבריו הפנמיים), 1.יש סיכוי שאתה יכול לעשות לי סדר בדברים? איך מצד אחד סטיסטית מרגע אבחון שלב 4 ללא טיפול הוא חצי שנה ואבי הגיע למצב מאוד קשה בכבד מבלי בכלל שהרגיש שמהשו לא בסדר? 2.האם העובדה שהוא צעיר (מבחינה סטיסטית) מגדילה את סיכויי הגוף לשרוד את המחלה? 3.מנסיונך או עפ הסטיסטיקה מה הסיכויים שהטיפול הכימוטרפי +אורביטקס ב12 מחזורים באמת יישפר את מצב הכבד עד כדי להביא אותו למצב נתיחה? 4. למה במצב כמו זה שכל הכבד מלא בגידולים וסכנת החיים מיידית יחסית לא עושים השתלת כבד למטופל? אינני מבינה למה בכללי השתלת הכבד אינה אופציה טיפולית שיש גרורות בכבד? תשובתך חשובה לי מאוד תודה וסליחה על השאלות הרבות

18/12/2008 | 20:40 | מאת: שלמה

לגבי גרורות בכבד יש טיפול חדש בשם SIRTEX. דודתי עברה טיפול כזה ברמבם לפני חצי שנה והיה לה גידול מפושט. הגידול הצטמק מאד ולפני חודשיים היא נותחה והיום היא מחלימה בבית.

20/12/2008 | 01:48 | מאת: איריס

תודה רבה שלמה, אני יודעת על הטיפול העניין שבגלל שהחולה מטופל במסגרת מחקר הענין לא נשקל לפחות לא כשלב ראשוני ,אשמח גם לתגובתו של דר יצחק לשאלתי עצמה

מנהל פורום סרטן הכבד