גרורות ב2 אונות הכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

06/09/2008 | 08:06 | מאת: רותינקה

שהגיעו מהמעי הגס אחרי כמה טיפולי כימוטרפיה רצוי לעשות בדיקת פאט וסיטי האם העובדה שלאחר טיפול כימוטרפי אין כל תופעת לוואי מצביעה על כך (או יש אפשרות שזה מצביעה) על חוסר השפעה של הטיפול לנסיגת המחלה האם יש חשיבות למספר או גודל הגרורה בכבד אפשר לקבל תשובה כנה כמה זמן חיים עם מחלה שכזו

חשוב לדעת מה מס הגרורות והיכן הן ממוקדות או נמצאות בכבד . תופעות לוואי אינן מדד לתגובה לטיפול . כאשר יש מחלה גרורתית ההיותרות בחיים תלויה במס גורמים היכן מיקם הגרורות ,מה מספרם ,מה התגובה לטיפול הכימי הראשוני או אחרי הטיפול הכירורגי . ורק אז פלוס מינוס אפשר לקבוע זמן הייתרות בחיים .

מנהל פורום סרטן הכבד