גידול במעי

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

27/07/2008 | 09:27 | מאת: מאיה

שלום, לאבי, אדם בן 85, התגלה לפני כשנה וחצי גידול במעיים. הוא עשה ניתוח שעבר בהצלחה והרופאים המליצו לו לא לעשות כימותרפיה עקב גילו. בבדיקות דם אחרונות התגלה שהCEA עומד על 10.36. מה עושים עכשיו? האם זה אומר בהכרח שהסרטן חזר? האם זה נחשב למצב מתקדם? הוא מדוכא מאוד ולא מאמין שיעמוד בניתוח נוסף. אשמח לייעוץ למי לפנות ומה לעשות. תודה רבה.

לפי רמת הבדיקה בדם אכן רוב הסיכויים שהמחלה חזרה . עלייך לפנות לאונקולוג .גם אלי. ולפי המצב והבדיקות נחליט מה לעשות .

24/08/2008 | 21:59 | מאת: אסף

שלום רב לאמי 78 נימצא גידול בכפף הכבד במעי הגס- בסיטי - "תהליך שאתי , פיזור חלקי לכבד - " . עומדת לפני ניתוח כריתת הגידול במעי הגס. הגוש("תהליך כרוביתי") בקוטר 4.7 ס"מ , בביופסיה מלפני שבוע -" אנדוקרצינומה התמיינות בנונית" . יש לה ניתוח בעוד שבוע לכריתת הגידול , אני משער שינסו גם לבדוק כריתת הגרורות מהכבד . מצבההפיזי של אימי בימים אלה הוא טוב והיא במצב רוח טוב בחוג המשפחה כל הזמן, ומצפה לחתונת נכדה הבכור בסוף החודש הבא . היא אינה חוששת מניתוחים (עברה הרבה לידות קיסריות בימי חייה ). היא אוכלת באופן מבוקר ושומרת על תפריט דל סיבים . יש לה יציאות סדירות וללא כאבי בטן או נפיחויות . שאלתי היא כזאת : אנו וגם אימי מודעים להכרח שבניתוח להוצאת הגידול מחשש להווצרות סתימת מעיים . השאלה היא מה מידת הדחיפות של הניתוח ? האם הוא יכול להידחות בחודש אחד ? האם אימי חיה על נס בהעדר סתימת מעיים בהתחשב ביחס שבין קוטר המעי לממצא הגודל והסוג של הגוש ? אודה לתשובתכם המהירה אסף

מנהל פורום סרטן הכבד