טיפול כימי וביולוגי

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

12/03/2008 | 16:51 | מאת: לירון

שלום, לפני כשלושה חודשים חזרה מחלת הסרטן לאימי. האבחנה היא סרטן בלוטות שער הכבד עם גרורות בחלל הבטן, ממקור מעי גס. עקב הצרות של דרכי המרה עברה הכנסת נקז פנימי-חיצוני, ושוחררה הביתה עם נקז סגור. באין פתרון כירורגי לבעיה החדשה, הופננו לאונקולוגיה.הומלץ לנו לטפל ע"י שילוב של אווסטין,5FU,לאוקובורין ואוקסליפלאטין, אחת לשבועיים. מאחר והטיפול אינו מציל חיים,אמא שלי מאוד מתלבטת האם לעבור טיפול שכזה. אשמח לדעת מהם אחוזי ההצלחה של הטיפול, והאם במידה ותעבור את הטיפול היא לא תהייה חשופה לזיהומים שבעקבות הנקז גם ככה מאיימים עליה?(לפני כחודש היא אושפזה שוב עם זיהום קולנגיטיס), האם זהלא ידרדר את מצבה יותר? תודה.

הטיפול שהומלץ הוא טיפול מקובל . במידה ולא תקבלו ההישרדות היא חדשים מעטים בלבד . אחוזי ההצלחה תלויים בכמות המחלה הגרורתית והם נעים עד כ30 אחוז. זיהומי הנקז אינם קשורים לטיפול הכימי.

מנהל פורום סרטן הכבד