גידול בכבד לבן 90

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

14/02/2008 | 20:53 | מאת: ליאורה

אצל אבי בן ה90, התגלה גידול בכבד בעת בצוע אולטרסאונד לבעיית כיס המרה ממנה סובל. בהיותו מאושפז בבית החולים, אמר מנהל המחלקה הפנימית שבגילו ומצבו (מרותק לכסא גלגלים, בעיות לב, כיס מרה וסרטן הערמונית ), מוטב להניח לו ולא לבצע ביופסיה או טיפולים. יש לציין שהוא צלול ולאחרונה תאבונו נפגע ויש ירידה במשקל. כמו כן מתלונן על כאב בכתף ובצואר. פרט לכך שקוע בדכאון עמוק וחוסר יכולת להתמודד עם זקנתו. בבית האבות בו הוא נמצא מתקשים להתמודד עם הסתרת מצבו וחושבים שיש לגלות לו את עובדת המחלה. אני מתלבטת מאד כיצד לנהוג. האם יש טיפולים שיכולים להקל על מצבו בהנחה שהמחלה כבר פעילה? האם מוטב ליידע אותו למרות הדכאון בו הוא נמצא בלאו הכי?

ראשית יש לנסות לאמר לו את האמת יש לראות את אביך כדי להחליט לגבי טיפול. אין מטפלים לפי גיל אלא לפי מצבו של החולה!

מנהל פורום סרטן הכבד