הלימפומה(NLH)והשפעתה על הכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

04/02/2007 | 22:39 | מאת: שמעון

אני חולה בלימפומה פוליקולרית ובמקביל צירוזיס בכבד, השאלות : א. האם טיפול בלימפומה יכולה לשפר את תפקודי הכבד ובאיזה מידה? ב. הלימפומה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לכבד בשעת הטיפולים? ג.לפי המחקרים איזה סוג של טיפול אינו פוגע בכבד? בתודה מראש

הטיפול בלימפומה יכול לגרוע מתפקוד הכבד המידה תלויה ברמת הפגיעה בכבד מצירוזיס הלימפומה כמחלת סרטן אכן יכולה לפגוע בכבד הכל תלוי בשלב המחלה . וכמו כן ההמטולוג המטפל בלימפומה אמור גם לשאול לדעת הגסטרואנטרולוג המטפל בצירוזיס. לשאלתך האחרונה אין דבר כזה פוגע בכבד. תרופות המיתנות מתפרקות בכבד וכאשר הכבד פגוע עי מחלה כמו צירוזיס פחות רקמת כבד תקינה קיימת לעיבוד ופרוק החמרים הנספגים בגוף,זאת בכלליות. לעצם הענין רופאך המטפל חייב לקחת בחשבון את כך מחךותיך ולטפל בהתאם.

מנהל פורום סרטן הכבד