סרטן חוזר?

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

06/11/2007 | 20:15 | מאת: מ'

שלום. אני מקווה לא להשמע יותר מידי בורה בנושא אבל אשמח לקצת הסבר... חמותי כרגע 6 שנים אחרי סרטן שד. עשו לה כריתה חלקית וגם של הבלוטות. היא עברה הקרנות וכימו בזמנו. בשנים האחרונות כמובן יש מעקב דרך בדיקת דם מסויימת שלצערי אינני יודעת את שמה לראות אם הסרטן חוזר. מה זו הבדיקה הזו? האם כאשר פתאום עולים בה הערכים זה אומר וודאית שהסרטן חזר (או אולי סרטן חדש אבל עדיין...) או שמא יכולה להיות גורמים נוספים שיעלו את ערך הבדיקה הזו? אשמח גם לדעת מה נחשב ערכים תקינים? אם יש דרך כמובן לעשות הכללה... אני יודעת שהערכים האלה נמדדים במספרים מסויימים אבל מעבר לזה אין לי מושג.. אשמח לכל תשובה. המון תודה!!!

ראשית יש לפנות בנושא לרופא המטפל שנית אין סמן מיוחד אחד המראה על הישנות מחלה שלישית יש בדיקות והדמיה כולל בדיקות ידניות שהם מאד חשובות

מנהל פורום סרטן הכבד